Hoe ben je erachter gekomen dat je reiki wilde gaan doen?
-Dat is een lange reis geweest. En eigenlijk weet ik niet eens precies wanneer het begonnen is. Ik zie het meer als dat ik nu herken wat ik al die jaren al onbewust deed. 15 jaar lang runde ik een schoonheidssalon en bijna altijd kreeg ik complimenten en goede reviews. Maar soms waren er klanten die intens onder de indruk waren nadat ze van mij een uitgebreide gezichtsbehandeling met Massage hadden gehad. Ik zei ook altijd ik geef niet zomaar een massage. Ik geef het met passie & liefde. En dat voel je!
Wat deze vrouwen terug gaven was dan vaak dat hun hoofdpijn weg was, ze stress vrij de deur uit gingen én ik hoorde ook heel vaak ‘jij hebt gouden handen’.

Je moet je voorstellen dat ik vroeger als klein meisje veel gepest werdt, verlegen was en daardoor zeker niet voor mezelf durfte op te komen.

Dit heb ik moeten leren en beseffen en wel 1000x moeten horen voordat ik in mijn kracht ben gaan staan. Voordat ik door had dat wat ik deed eigenlijk wel heel speciaal was.

Nu na een reis van loslaten, mezelf terug vinden, in me krachten geloven en mijn hele mindset leren kennen.. weet ik wat ik doe, waar ik sta, wie ik ben en waar ik goed in ben.

Reiki zat dus altijd al in me. Een spirituele vrouw vertelde mij ooit eens ‘nance, jij hebt goud in je handen en daar ga je laten meer mee doen’ . Op dat moment dacht ik, ja dat zal wel ik doe lekker me ding hier en zo nuchter als ik was zei ik dan ook ach ik kan gewoon goed masseren.
Haha

Nu begrijp ik wat ze bedoelde.. nu werk ik samen met mijn lichaam, met de energie en met reiki.

Na 15 jaar in en aan mijn schoonheidssalon te hebben gewerkt was ik de verbinding dusdanig kwijt geraakt dat ik de zaak verkocht aan een van mijn personeelsleden.

Helemaal happy was ij en nog steeds want die reis was voor mij gewoon compleet en afgerond. Daar lag mij passie niet meer, uit me jasje gegroeid ofzo. Bedrijf werdt me te groot waardoor er teveel zakelijke dingen geregeld moesten worden en ik geen tijd meer had om die heerlijke massages te geven.

En ik had ondertussen 2 kinderen op de wereld gezet waardoor ik liever niet meer dan 3-4 dagen per week de deur uit wilde. Het liefst werkte ik er 2 max 3. Haha en dat was niet te doen met 3 meiden in dienst, 3 huurders en stagiaires die allemaal naast het bedrijf en mijn klanten ook aandacht nodig hadden.

Ik vond het mooi geweest, nieuwe dingen leren en een ander leven ontdekken.

Toen kwam reiki op me pad..